Sista delen av 2011

Sitter i soffan, äter apelsin och väntar på att mitt hår ska torka.
Försöker desperat stoppa blodet som rinner längs benet på mig, skar mig klumpigt nog i duschen.
Det har varit en lugn kväll, de flesta sover redan. Jag har lagat i ordning en stor panna kycklinggryta och fixat i ordning en hög matlådor, och därefter drog vi över till en stuga nära här och har myst framför tvn.
Stugan bredvid kör fest, och hela golvet dunsar.(Det är en stor stuga som är uppdelad i två mindre).

Imorgon smäller det fan, nyår! Är tagggelitaggzorr
Ska börja dagen med att åka skidor innan jobbet.
Och efter jobbet drar vi på afterski innan vi har tänkt dra hem
och käka finmiddagen jag och Tobbe handlade på Ica idag.
Sen blir det fest! Supa och slåss. Kvällen slutar förhoppningsvis
med en fin liten utgång för de som känner för det.
Tror och hoppas att det kan bli en riktigt bra dag :)
Hade varit kul att vara med mina finisar hemma, men vi ses ju på skype brudaar!

Från jobbet

Mitt uppe i 10.45-21.15 sitter jag och äter lite köttfässås. Tar tillbaka att den smakade okej, för den smakar fan ingenting. Bättre lycka nästa gång va Veroo... Tänkte ta en tripp till Ica och köpa lite ägg eftersom affären är stängd efter jobbet... Känns knäppt att det redan är torsdag, tiden har gått fort. En av sjutton, snart är jag hemma igen! På något vis känns det som om det kommer kännas som om tiden har stått still när jag kommer hem. Saker och ting har kanske förändras, men allt kommer ändå vara sig likt på ett och annat sätt.

Johan svängde, men det gjorde inte bilen


Onsdag


Det är onsdag och dagen stavas LEDIG. Det har blivit mycket gjort!
-Tagit en regäl sovmorgon
-Hängt med Hanna och Johan, tvättat, käkat donken och köpt Harry'skort.
-Varit inne i Sälen by och besökt systembolaget samt handlat skidor!
-Tömt stugan på alla sopor och pant-/glasburkar.
-Diskat alla glas från igår

Har bråkat med min dongel ikväll, den har inte fungerat på ett par dagar....men efter att ha setat i telefon med kundtjänst en bra stund och installerat om hela skiten, fungerar det igen. Tur de vah

Igårkväll rullade arbetskamraterna in och det blev förfest at our crib. Vidare till Harry's där vi fick köa aplänge och jag i mina strumpbyxor frös arslet av mig....Men det blev en lyckad kväll tillslut och enda utgiften blev inträde till krogen. Vi har det bra vi, tjejer.

Egentligen hade vi tänkt ge oss ut i backen idag, men i och med att det har varit plusgrader de senaste dagarna har det smällt och sedan fryst på=is i hela backen. Första åket får vänta några dagar. Som tur är har det snöat lite idag iallafall.

Blev bjuden på förfest i tandå ikväll men jag tackade så fint nej. Sliten, trött och jobb hela dagen imorgon.

Vi hörs snaart igen friendos, nu ska jag bädda ner mig innan killarna kommer hem...

Good morning

Tog bussen 8.40 idag istället för att chansa på 9.50 och komma försent. Att gå är helt uteslutet då jag inte kommer ihåg hur vi gick igår. Hehe. Men det är skönt att äta frukost i personalrummet i lugn och ro. Ska strax in på golvet och kötta till 17, imorgon är både jag och Hanna lediga så ti tänkte ta och ge oss ut i backen. Första åket på tre år, jag är taggad!

Första dagarna

Sen jag kom hit igår vid 15 tiden har jag endast tagit denna bild:


Men what to do, inte direkt så man vill trycka upp kameran i ansiktet på folk det första man gör.
Tänkte därför berätta vad som har hänt under dessa två dygn. Så lyssna nu:

Klev av bussen på Snötorget här i Lindvallen efter fem timmar på bussen som endast bestod av musik, godis och läsning. Där stod jag med mina två tunga väskor, datorväskan samt handbagaget. Sträckan på 50 m till restaurangen tog 15 min. En främmande kille kom fram "du ser ut att behöva lite hjälp?" Min hjälte.

Tittade runt lite i restaurangen och hälsade på nya arbetskompisar innan jag lämnade kvar all packning och gick över till ICA för att handla. Jag lämnade in min tia-lott jag fick i julklapp, och fick en ny lott tillbaka. Vad jag vann på den? Ännu en ny lott. Vad som hände när jag skrapade den idag? Jag vann en ny lott. Vi får se hur detta slutar!

Hur som helst så körde chefen mig och min rumskompis Simon till stugan sen. Han visade mig runt lite och jag höll på i timmar och packade upp allting. Det är litet och det är många som ska få plats på samma yta, men jag tycker det blev bra till slut. Efter lite matlagning då jag körde dubbelt för att få matlåda till idag, kom även vår andra rumskompis Tobias hem efter jobbet. Han lyckades få igång mitt internet till datorn och jag blev glaaa. Trotts att jag bara hade missat att klicka på "spara", pinsamt första intryck.

Runt 20 drog vi över till grannarna som bor vägg i vägg, och till sist var nästan hela donkengänget samlat. Och de är galna. GALNA. Jag som inte brukar reagera för jag själv är rätt galen och högljudd, det här var gränsen till att man satt och gapade med öppen mun. Men kul såklart, precis så det ska vara! Öppna, trevliga och sociala människor som drar med en i gänget på en gång.
Framåt midnatt tog vi taxi in till Harry's där det var personalsöndag, som vanligt. Plus juldag, köerna ginglade sig långa. Kul kväll med mycket dans och knäppa människor slutade med att vi käkade pizza på Pinoccio innan jag och Simon vinglade hem i stormen. Snön på vägarna har smält och sen frysit på, vilket har gjort att vart man än går är det isbana, så med blåsten på oss gled vi snarare hem :)))

Imorse mötte jag upp Kristian som var snäll och visade vägen till restaurangen. 10-15 var en skön start och till sist var jag så gott som van vid restaurangen. Och SkiThrun såklart!
Efter jobbet har jag hämtat ut mitt Skipass som jag använder för att legitimera mig med här. Efter ännu en sväng till Ica gick jag Hanna och Linn hem. Lite av ett träningspass med tunga kassar i armarna!

Är själv hemma i stugan ikväll då Simon jobbar stängning, Tobias är över till grannarna och bastar och Caroline bor hos sina föräldrar några dagar. Ska jag vara ärlig är det rätt skönt, jag är trött och sliten efter gårdagen. Har precis lagat ett storkok av köttfärssås på spontanråvaror och med hjälp av ögonmåttet, den blev fan helt okej. Nu har jag lite att frysa in och spara samt matlåda till imorgon, perfekt! Ska fortsätta in i duschen nu och sen tänkte jag slå mig ner i sängen, titta på film och äta godis. Imorgon är det jobb 10-17 och därefter kör vi personaltisdag på Harrys! Vi är många som är lediga på onsdag så vi får allt se hur detta slutarrrr.

Det enda negativa hittills är att vi bor en bit från restaurangen, där även ICA, tvättstugan, gymmet och solariet ligger. Tar ca 30 min att gå in. Dock går det skidbussar varje timma, och så har även många bilar med sig hit. Man löser det alltid på något vis, dock kan jag tycka att det är skönt att börja dagen med en promenad. Om man nu hittar.

Bilder på hur vi bor osv, kommer :)

Julafton

Har haft en fantastisk dag vilket blev ett riktigt bra avslut här hemma!
De senaste dagarna har bestått av en massa kärlek och hårda kramar,
vilket mest har känts bra istället för jobbigt då man uppskattar dem man
verkligen tycker om på ett helt annat vis. Nu är jag redo för avfärd!

Väskorna står färdigpackade och är så fulla att hela min garderob
skulle flyga ur om man öppnade upp dem.
Ställer klockan tidigt för att packa ner det allra sista, äta en ordentlig
frukost och sover sedan vidare på bussen.

Vi hörs framme i Sälen mina vänner!


Everything happens for a reason

Finns det något jag tror på i den här världen så är det hur saker och ting är menade och inte. När man vänder ut och in på saker hundra gånger, undrar om det verkligen blev som det borde och hur man hade kunnat förändra allting, kan man istället hjälpa sig själv genom att tänka "Det var inte menat att det skulle bli så, inte just nu. Kanske i framtiden, men just nu är inte det någonting annat som är menat för mig."

Sen om det handlar om hur antagningsbeskedet till högskolan såg ut, om man fick det jobbet man sökte eller hur klänningen på provdockan sen satt på dig, det spelar ingen större roll.

5 dagar kvar!

Har haft en fin ledig dag och äntligen fått lite gjort.
Har varit och sagt hejdå till badhuset med 45 min simning i en kall pool.
Nu är alla julklappar klara och nästan allt som jag ska
ha med mig på resan är inhandlat. Några stenar från axlarna.
Fast ännu är det allt ett par kvar, målet är att vara stenfri fredag kväll.


Börjar med jobb 11-21 imorgon!


Min nya ryggsäck jag tänkte ha med mig i backen.
- fjäderlätt
- vattentät
- går att vika liten som en tennisboll
- 23 SPÄN!
- And you were mine

Think before you speak

Ni vet när man skrattar riktigt högt åt någon?
Jag menar sånt där asgrav som hoppar ut ur
munnen innan man ens hinner fundera.
Det hände mig idag när pappa räckte mig detta:

För att förstå:
Jag satt hemma hos Martina och fikade i fredags då
hennes mamma kom hem och drog fram en massa
julkort på bordet. Jag såg det här kortet, jämförde
det med alla andra som det var fina änglar och
tomtar på, och sa "vem skulle vilja få det här liksom".


Jorge Narvaez



Har postat det här förr, men jag kan inte riktigt få nog.
Vi försöker igen:

Hello Jorge, I adore you.
Will you marry me?
You could play this song
for me every night then.

Sounds good, huh?

måndag

Ny vecka innebär nya tag. Idag blir jag på jobbet hela dagen, men resten av veckan är det fullt upp. Handla de sista julklapparna, fixa det sista inför resan, PACKA, träna, träffa vännerna en sista gång, uppesittarmys med klassisarna. Kort sagt, kärleksfullt, stressigt och kramigt!

The joy in life

Jag har hamnat i just den sitsen jag i flera månader har bestämt mig för att inte hamna.
Jag känner knappt för att åka längre. Det känns mest bara jobbigt alltihop.

Det är därför det nu är dags att sluta deppa och strunta i allt som trycker ner mig.
Jag vet ju att jag vill åka, och att jag behöver göra det här för min egen skull.
Att det förmodligen kommer bli den roligaste tiden hittills i mitt liv, och att det
redan efter 17 veckor är dags att åka med igen. Hem till mina fina vänner som
inte kommer försvinna någonstans.



Vad vore jag utan dig?

Slutslappat

Gymnasietiden var hektisk som fan, och inte minst det sista året.
Alla kurser i skolan, körkortsplugg och jobb flera dagar i veckan.

Därför har jag njutit av att bara vara det senaste halvåret, och
det kan vara det bästa jag har gjort för mig själv.
Jobbat och fått in pengar så jag klarar mig men ändå så jag har
varit ledig flera dagar i veckan och kunnat gjort vad jag har velat.
Tagit igen all den sömn jag har stått mitt kropp skyldig.
Sopat bort allt vad heter ansvar, måsten och tråkig vardag.
Spenderat pengar på det jag har känt för och inte tänkt så
mycket framåt.

Men nu känner jag mig utvilad och redo att ta tag i lite ansvar.

Pappa kommer inte längre tvätta de kläder jag slänger i tvätt-
korgen och mamma kommer inte laga mat till mig varje kväll.
Men där effektiva och ambitiösa sidan av mig är TAGGAD!


I hennes sovrum

Tandis var nöjd med mig,
hade inga hål men lite tandsten.
Skönt med tanke på hur många
tandborstningsfria utekvällar jag har
haft den senaste tiden....
Fick tänderna pollerade eftersom det var
sista gången jag kom dit for freee.
Schyrrreee!

Nu ska jag köra far min på julbord och därefter
dra mig mot gymmet och springa av mig.
Behöver rensa huvudet en aning.


Under the pillow

Timman i köket igår giiick...bra. Lite svårt att bröda osv,
men jag tror det finns en anledning till yttrycket
"Övning ger färdighet".
Framåt kvällen blev det lite panik hemma på Haga, jag
kunde inte hitta min plånbok. Efter att ha vänt upp och
ner på mitt rum och sökt genom hela bilden hittade jag
den slutligen under min huvudkudde. Hur den hamnade
där är fortfarande ett mysterium då jag inte hade rört
sängen sedan jag hade gått upp på morgonen.

Ledig fredag vilket innebär tandläkarbesök, gym
och storhandling inför morgondagens avskedsfest.
Lika bra att sätta igång!


Separationsångest

Med tio dagar kvar att bocka av i kalendern tills
dess att bussen står på centralen och väntar på
mig(man kan ju i alla fall hoppas),
har jag fått separationsångest.

Mest av allt känns det jobbigt att åka ifrån de
underbara människor jag har i mitt liv, men jag
har kommit på att det är mycket annat jag också
kommer sakna. Inte minst mitt rum.

Tänkte att jag skulle kunna sova hejdå till alla mina
kuddar och ta två nätter/kudde, vrida visarna på
min klocka några varv, ligga och göra snöänglar
på mitt golv, studera varenda fläck som finns i taket,
smälla lite i mina garderobsdörrar, kasta foundation
på mig spegel så de få fläckar som redan finns där
slipper känna sig ensamma, kasta alla vissna blommor
jag glömt vattna, hoppa i min gnissliga säng och sist
men inte minst dra papperskorgen över huvudet och
stirra ut i det mörka. Allt för ett fint avsked.


Natti

Tvingade mig iväg på spinning ikväll, för att få lite lyckliga endorfiner i kroppen.
Drog en solning efter det och VOLAH här har vi en uttorkad brud.

Dags för ett varmt bad och därefter läsa, läsa, läsa tills ögonen sakta sluts.
Imorgon är det dags att hoppa in i kök för första gången, spännande!


Dipp

Har en sån där jävla dag då allt känns hopplöst.

- Det första jag såg på bilen var något gult som fladdrade, jag visste det. Men helt ärligt tyckte jag inte att parkeringen skulle bryta mot något regel, men det tyckte tydligen p-lisan. FANNS INTE EN ENDA SKYLT?!
1000 kronor rakt i sjön för att jag inte ville gå ut och flytta bilen till en parkering som kostade max 5kr/h klockan åtta imorse. SÅ. JÄVLA. VÄRT.

- Den där jordhögen på mitt golv känns några elefanter tyngre på axlarna än vad de egentligen borde.

- Hittade kylen öppen efter att ha legat och vilat i några timmar. Sur mjölk är det värsta jag vet.

- Det blöder på min tumme.


Kan någon komma på något som kan göra mig lite glad idag? Har redan tröstätit en hel saffranslängd.


Söndag

Har fått alla bilder från Barcelona nu, så jag känner att de snart borde dyka upp här...

I stunden sitter jag och krampar i magen och tror jag kommer spy snart,
har jag råkat på magsjukan möjligtvis? Har tappat suget helt för mat osv,
så något står iallafall inte rätt.

Nu har jag jobbat hela lördag och söndag, och tänkte därför njuta av några lediga dagar.

VI HÖRS

Måndag

Vaknade imorse av att min arbetsledare ringde. Klickade fanskapet då jag trodde han bara skulle jävlas och väcka mig, skulle vara rätt typiskt honom. "Veronica vart är du?!" "Men jag sover!" "Du började för 10 minuter sen"
Oh happy morninggggg

När jag kom hem och hade ätit ikväll hoppade jag i bikinin och åkte till badhuset. Kvällssim till 22 och hela hallen var nedsläckt, endast belysningen i poolen var tänd och några ljus på bassängkanten. Och så fin musik. Harmoni! Inte sista gången jag åkte dit under kvällen helleeeer.

Nu ska jag städa upp och sen krypa ner under täcket och plugga lite. Imorgon väntas jobb och därefter en heldag med tjejerna. Först julklappsshopping och därefter glöggkväll, mysipys.


Shakie

Såhär när tiden sakta tickar ned,
har jag förstått att mitt liv är kalas.
Har äntligen slutat snorat och kommit iväg till gymmet.
Mina vänner är underbara.
Kramarna blir allt mer känslosamma.

Och jag har helt plötsligt börjat bli nervös.
Tre veckor kvar!
Med handen på hjärtat så längtar jag med lite förakt just nu, hur ska detta gå?

RSS 2.0