Mitt 2016

Då börjar även detta år lida mot sitt slut och det är dags för den årliga årssummeringen. 
 
Utåt sätt är detta år rätt händelsefattigt, förmodligen mitt mest händelsefattiga år sen studenten. Istället för att se det som en total katastrof som jag hade gjort innan så klappar jag mig själv på axeln. För det här är ju faktiskt året då jag har sjunkt ner och insett min egen människliga kapacitet och faktiskt varit snäll mot mig själv. För somliga är det lätt men för mig har det varit en utmaning länge, det är först när människor i min närhet har sagt till mig på skarpen som jag fått ransaka mig själv. Bara det att jag inte reste någonting i somras, att jag valde att ta en månad ledigt från jobbet för att plugga ikapp skolan, att jag inte har jobbat varannan helg i höst - utan bara försökt värdesätta vad som är viktigt här och nu och vad jag behövt offra för det. Det är stort för mig och något jag är stolt över mig själv för, titta bara vad jag skrev för ett år sen: 

"
Personligen behöver jag jobba på att låta mig vara ledig ibland. Jag fungerar som så att jag följer min kalender, är det tomt en dag i min kalender kan jag lika gärna jobba etc, vilket resulterar i att det kommer en dag då jag inte orkar kliva upp ur sängen. 100% rakt in i väggen, om och om igen! Detta är något jag alltid har gjort så jag måste komma på något sätt att vara lite realistisk och snäll mot mig själv."
 
Men än känner jag att jag har en bit kvar! Det händer fortfarande att jag "kraschar" efter en intensiv period, eller att träningslusten dippar eftersom att jag gått in med för hög ribba. Målet är att hitta en balans i vardagen som är hållbar för en längre tid. 
 
2017 kommer att bli spännande, och tur är väl det för detta liv är jag nu trött på. Det är så mycket samma sak, samma tentastress och samma krav. Jag behöver komma iväg och påbörja min framtid! Examensarbete, examen och arbetslivet väntar!
 
Saker jag vill fortsätta jobba mot förutom att utveckla mig inom branchen jag kommer examineras inom är:
- behärska engelska flytande med ett stort självförtroende, min senaste idé är att sticka iväg och plugga engelska utomlands några veckor.
- fortsätta utveckla min kroppsstyrka, kondition och rörlighet. Jag vill fortfarande leda klasser men det ska kännas rätt i tiden, jag vill göra det helhjärtat! Min nya rutin minst 20 min promenad varje dag ska jag jobba på att hålla i!
 
Mina resenerver är inte att leka med just nu. JAG VILL BARA PACKA MIN VÄSKA OCH STICKA IVÄG! Men den som väntar på något gott! Jag hoppas på att kunna komma iväg till sommaren och belöna mig själv efter tre år av slit. 
 
Något jag blivit bra på är att hitta inspiration, det vill jag fortsätta med! Bara 2016 har jag sett både Håkan och Solala live flera gånger vardera! Den finaste musiken för mig är sådan som sätter ord på känslor jag har upplevt eller upplever, det är alltid så känslomässigt. Även detta med att lyssna på inspirerande poddar och ljudböcker är relativt nytt för mig och det är en riktigt härlig känsla att få ett nytt synsätt av en annan persons erfarenheter/visdom. Citerar mig själv från 2015 igen "Livet är inte svart och vitt även om man lätt tänker så, det finns så mycket kloka människor där ute som kan lära en massor av saker!" - ibland får jag allt till det ;)
 
PUSS OCH TACK FÖR MIG ♥

RSS 2.0