Mot Airlie!

Efter 10 dagar i Cairns är det vid midnatt dags att börja resan ned för kusten. Det har varit skönt att andas ut, SOVA och återhämta sig efter hektiska "oslo-hem och packa". Första stoppet blir airlie beach för att åka ut med en fin segelbåt till whitsundays måndag-onsdag. Känns skitkul då man känner sig mer än klar med Cairns.
Vår ring under ett spel häromdagen
Firade lucia med lussebulle och julmust på svenska "cafe fika" här i Cairns
Min nya lilla boll till ryggsäck!

Pics from GBR


The great barrier reef

I onsdags var det äntligen dags för barriärrevet! Båten Passions tog oss ut dit för en heldag med strålande sol. Man fick snorkla på två olika ställen och se fantastiska koraller och fiskar. Till och med från båten kunde vi se dem eftersom vattnet var så klart. De bjöds på god mat och längst fram på båten fanns ett soldäck. Och det som gjorde allt, underbar personal!

Trinity beach 9/12

Igår tog vi bussen till Trinity beach och badade i havet för första gången. De har satt nät runt en liten area i havet där, så man slipper bli attackerad av maneterna. Därefter drog vi en runda i stan, åt fish&chips med öl och köpte ny solkräm. Min solkräm från sverige är värdelös och magen är numera röd.

Imorgon har vi bokat heldagstur på en båt som ska ta oss ut till bariärrevet för snorkling!





bildbomb 3-8/12






















Australien, första dagarna

Äntligen är vi här, i vårt älskade Australien. Tisdag morgon klockan 11.20 lämnade Arlandabussen Västerås och torsdag morgon klockan 6 landade vi i Cairns lokal tid. Vi gjorde byten i London och Hongkong med tid i överflöd. Eftersom det var läggdags i Sverige när vi landade här, lyckades vi bara promenera längs stranden till ett lunchställe innan vi gick hem och sov 13-07. Pigga och glada gav vi oss då iväg till The Lagoon för en dag på stranden. Det är en pool precis bredvid stranden, som man badar i istället för havet eftersom att det är fullt av dödliga maneter just nu. Lyckligtvis brände vi oss båda två röda om ryggarna. Sedan på kvällen var det mexican night på hostlet så det blev både beer pong och corona. Följt av utgång förstås! ...vilket resulterade i att vi var trötta och slitna igår och körde en långtur på shoppingcentret, matlagning, kortspel och twister med kroppsfärg (!) på hostlet och tidig sänggång. Imorse gick vi upp tidigt för att ta bussen ca 40 min upp på bergen. Rakt in i regnskogen och en nationalpark med stora vattenfall. Blir ett separat inlägg med alla bilder, jag och apppen kommer inte riktigt överens.

RSS 2.0