31 mars 2011

Min lillasyster har tappat rösten. Det är kul. Råkade trampa på hennes fot häromdagen, och det ljud som då kom från hennes hals lät inte mänskligt. Annars äre ganska skönt att kunna springa in på hennes rum, ta någonting man vill låna och bara springa därifrån igen. Man får ju liksom inget mothugg, då hon ligger i sängen helt död och varken kan skrika eller springa efter. Det är kommunikation genom lappar och nickning som gäller nu det vill säga.

Annars är magkatarren tillbaka och jag degar i sängen. Magen vänder sig ut och in av smärta så fort en matbit slinker ner i strupen och kort därefter uppträder illamåendet.

Har alltså legat hemma idag och sjukanmält mig från både skola och jobb. Jag älskar att ha fart i vardagen och planer att följa, men halkar något efter så blir det kaos. Och det har varit för mycket jobb den här månaden, har fan tjänat in lika mycket pengar som jag gjorde under en viss månad i somras... självklart klagar jag inte när lönen kommer, men nu har skolan kommit i kläm. Men jag ska fan stå ut och kriga de sista månaderna till studenten, sen är den här skiten över!

Senaste bilderna från mobilen:


Fredagsmys

Ny tröja för 60 kr!

I fredags fick jag reda på att mina levervärden var normala igen så då drog vi ut för att FIRA(SPÅRA)

Det blev en galen kväll på blue moon bar, wihuu. Tappade mitt puder i golvet så det gick sönder, plus att min sminkborste försvann:)))) asglad tjej. Fast jag och Linda sprang till svartån, det var kul och ansträngande och tog bara 7 minuter. Och så träffade jag min handledare på dansgolvet........

Drog till jobbet dagen efter och käkade en massa..

..och hade en riktigt bra dag på jobbet! De kvällar när jag inte blir aspackad blir jag knappt bakfull dagen efter, utan får världens energi istället!

Glädjespridare på skolan, tog ett smile och la ner i min väska :)

Och så lite slings jaaah

Och så en biljett till stora studentfesten den 10 juni, får bara mer panik för varje dag som går. För några månader sen hade jag dött för att få dagen här&nu, men idag känns det bra att det är typ sjuttio(eller vare är) dagar kvar. Måste börja vänja mig vid tanken! Har dessutom börjat tveka på min studentklänning och letar ny....Men min fina student t-shirt har kommit och den RÅdiggar jag! Jag kan väl visa den om den någon gång hamnar på bild...

Har inte ätit socker sen i söndags, och det känns för jävla bra. Ska satsa på alkohol- och sockerfritt nu fram till lovet. Alkoholen klarar jag, men sockret kommer såklart komma ibland, som imorgon när det är Jullans tur att baka till bilden. Resten av helgen ska jag fan försöka klara... För tänderna och kroppens skull,  och i bekräftelesen om att jag kan klara mig utan socker. Äter ju dock fruktsocker somsagt... GO GO GO ME!

Förresten ringde Maria idag och berättade att hon klarade sin uppkörning! Nu är det bara teorin kvar...:) Duktiga du!

Nu ska jag duscha sen sova...imorgon har jag inte tid att ligga hemma längre. Redovisa i skolan, springa iväg till optikern för att byta linser, cykla som en galning till sjukhuset för att få en nål inkörd i vadmuskeln(tydligen har man ingen känsel i musklerna så det kommer bara kännas som ett stick i huden), vidare och gymma och sen tillbringa resten av kvällen till att förbereda och ladda inför högskoleprovet och ev ta en fika med mina tjejor! Det ska bli skönt att göra sista undersökningen nu(har gjort både lungröntgen och nervundersökning med en massa elektroder på kroppen som gjorde att musklerna krampade okontrollerbart), bara typ femte gången jag ska upp till kemlabb på måndag och ta de sista proverna, så är jag redo för återbesök hos min läkare nästa vecka. Hon skrev ett brev förra veckan att både lungröntgen och nervundersökningen såg bra ut, plus att levervärdena som sagt är bra igen. Äntligen kan jag andas igen.

Energi

Tjenare län! Sitter i köket och äter middag, så passar på att skriva lite från mobilen samtidigt. Kassler, keso och grönsaker blev det idag då riset var slut. En knäckemacka också för att få i mig lite kolhydrater. Ska nämligen åka på afrodans ikväll, så ska snart åka och hämta kusinen och ev. Mandy. Det ska bli skitkul! Är taggad som satan att ta tag i detta till hundra prolle nu, och få lite resultat av allt. Mitt problem tidigare har varit att jag väl lyxar till det lite för mycket när det blir helg och fest, så det blir inga resultat. Efter helgens all skitmat har jag märkt extra hur dåligt jag mår av det, så nu får det fan vara nog. Självklart ska man unna sig saker men det måste finnas en gräns. Och bäst mår jag av att leva utan socker i så hög grad som möjligt(äter självklart 1-2 frukter om dagen och annat med naturligt socker, men även det ska man ju ta det lite lugnt med). Men det jag mår bäst av är dessa regelbundna måltider, energin tar liksom aldrig slut, och en sån dag har jag idag! Hoppas det fortsätter så ett tag nu..:) nu jag förbereda lite saker för imorn, vi hörs snart igen med bilder osv! Kramis

Helg

Hej!
Har så jävla mycket att göra just nu.

Drabbades av en jävla panikattack igår, tappade uppfattning om allt och bara la mig i sängen och grät ett tag.
Men idag känns det bättre och jag är taggad att prioritera sömn, träning och mat nu så jag ska klara av den här rushen. Nästa vecka är galen med utvecklingssamtal, en massa undersökningar på lasarettet, fyra jobbpass(varav två under helgen), en heldag i Uppsala, ett prov(och plugget inför det förstås) och en utgång. Där ska jag klämma in plugg till provet som är måndagen efter, och träning också.

Nu ska jag laga matlåda inför heldagen på jobbet imorgon, därefter åka till sjukhuset och hälsa på farmor.
Har tänkt vara hemma ikväll, ta ett bad, plugga och sova tidigt.
Det ska bli hur jävla skönt som helst, och jag behöver det.
Något mer jag behövde var promenaden både till&från jobbet med solen i ansiktet<3 glad.


Fina Forsmark, där vi var i veckan!

Plus

Hellu!
Jag hade en skön helg. Inte alla helger jag hinner vila upp mig när jag börjar runt 11 båda mornarna. That was what I needed.

Idag har jag kikat klart på Satcboxen, så nu känns det lite tomt här. Får fortsätta med att kika klart på OC! Och de senaste 3 avsnitten av oth, hade helt glömt bort att det hade börjat igen... Hur som helst så underhöll jag mig med att måla tånaglarna rosa och epilera benen under de sista avsnitten av sex and the city, så nu är vinterpälsen borta och jag känner mig som en tjej igen.

Imrogon ska vi till Forsmark och bussen går redan 7(!) så nu ska jag borsta tänderna och sovaaaa.


Wieee

Jag längtar

Nog för att våren är påväg, snön smälter och conversen, vårjackan och solbrillorna har tittat fram ur garderoben. Det finns mycket jag ser fram emot den här våren/sommaren! Det enda som saknas är en trip till Åre, men det får vi ta nästa år.

  • Forsmark i veckan, tro det eller ej. Det ska bli skitintressant, och speciellt efter olyckan i Japan. Skönt att ta få se annat än tavlan i skolan.
  • När jag ska bjuda Linda på resaturang(min present till henne) och vi ska fortsätta med första krogenrundan tillsammans!
  • Ljusa slingor 29 mars!
  • Första spinnpasset, och första löparrundan när knät är bra igen.
  • När projektarbetet är klart, en sten på axlarna just nu!
  • Hoffmeastro 9 april
  • HÅKAN 15 april!
  • STUDENTKRYSSNING 18 APRIL!
  • Utklädnadsshowen, Elba- och maskeradfesten, samt allt annat inför STUDENTEN!
  • Peace and love!
  • Två veckor i utlandet fyllt av party, sol och god mat.

Lördag

Hej!
Nu mår jag bättre igen. Knät mår också lite bättre.

Äntligen tagit mig ut i verkligheten igen! Efter skolan igår drog jag till sjukhuset och tog prover för tredje gången, och innan nästa läkarbesök ska jag ta några till. Efter lite fläng hit&dit åkte jag hem till Martina och vi fixade oss och umgicks lite. Äntligen träffades vi efter huuur många veckor som helst! Så nu är jag hel igen :) Och sen drog vi ju till Linda! En massa partygalna tjejer som gjorde att man blev på bra humör. Älskar vårt galna tjejgäng. Tråkigt att jag inte kunde följa med ut, men vi har ju all tid i världen att gå på krogen tillsammans nu!
Drog hem och sov tidigt, och höll Johanna sällskap i telefonen när hon väntade på bussen. Vad gör man inte för sina fina vänner.
Imorse var det upp och hoppa tidigt för att skjutsa iväg mamma så jag kunde ha bilen till jobbet både idag och igår. Hem för att i stress göra mig klar och sen till jobbet för att ha en heldag i lobbyn. Det kan vara bland den roligaste uppgiften - tro det eller ej. Man torkar förstås bord, sopar, tömmer sopor, diskar brickor, städar toaletter, MEN man är som närmast gästerna och har all möjlighet i världen att sprida lite glädje. Blåste upp ballonger flera gånger, för varje gång man kom ut med ett gäng, fullkomligt springer barnen fram med stora ögon. Då blir man glad inombords, barn är så söta.

Har sovit som en stock efter jobbet, vet inte om jag håller på att bli sjuk. Hoppas eeeeeejj.

Hur som helst så har jag gjort glass på grädde och mango som jag väntar på ska bli klar så jag kan avnjuta det framför några avsnitt av sex and the city. De senaste dagarna har jag längtat hem till kvällarna under en filt framför satc, uuuunderbart med en slappperiod.
/HarmoniVevvo



Andreas fyllde 21.
Blev tillslut jag som satt och kladdade med tårtan.
Grädde, mörk riven choklad och jordgubbar.
Andreas sa "Till och med de som inte är allergiska mot mjölk kommer reagera på den där"

Syrran har budat hem dessa för ca 400 kr, tips! Helt äkta.

Min söta tjej!

Om jag kommer dit igen

Då var vraket tillbaka.
En hel dag i sängen,  som är fylld av papper, böcker, pennor och hörlurar av alla dess slag.
Mjukisbyxor och sovtröja där spår från frukosten är lämnade.
Dunkande huvud och slitet ansikte.
Sex and the city för att dröma sig bort ett tag.
Ångest åt alla håll som går.
En hel burk med kärleksmums.
Ett knä som är dubbelt så stort som dess tvilling,
och hindrar mig från allt jag kan få upp i huvudet just nu.
Winnerbäck i lurarna och ett försök till att skriva dikter,
känslomässiga sådana under genren Lycka för mig.
Sånna man behöver en dag som denna.

Ännu en dag som handikappad
Jag dör, ärligt.
Står inte ut en minut till.

It's time

Jag skrev att jag skulle fortsätta vara mörkhårig, och det har jag varit!
Fast färgen har börjat tvättats ur och utväxten är flera cm.
Har inte färgat sen i slutet av dec, så nu har jag bokat tid för
ljusa slingor 29 mars! WIHO!

Det ska bli skönt att se sig själv i spegeln igen

Onsdag

Ligger hemma i sängen idag. Har haft ont i knät hela natten och känner fortfarande att det gör ont bara jag går upp och stapplar mig till köket. Inte att diskutera att springa runt i skolan, upp och ner för trappor osv. Men vilar jag nu så kommer det snart vara bra.

Igår fyllde min fina Linda 18 år, så på fredag ska vi fira henne! Äntligen kan hon följa med ut på krogen och vi slipper lämna henne hemma varje gång vi ska ut. Hela gänget är komplett och jag ser sjukt mycket fram emot sommaren!!

Idag fyller min älskade bror 21 år! Han är på systemet nu och handlar present åt sig själv, haha. Mamma har bakat mockarutor,  han själv ska göra tårta och kvällens middag som är marinerat kött, kroketter, Jensens favoritsås och sallad med fetaost och körsbärstomater. GOTT ELLER VADÅ?

Fan vad segt klockan går, känns som jag har legat här i evigheter. Skulle behöva dra till skolan halv två och träffa vår projekthandledare. Hatar att missa saker. Hatar att folk ska lägga sig i hela tiden, jag vet bäst hur jag mår själv. Är det någonting jag försöker respektera är det när någon tar sin hälsa i första hand. Allt annat ordnar sig.

Får väl kika på lite Satc, skriva lite på mina dikter, ja, bara ladda upp batterierna helt enkelt.


Läskmaskinen på jobbet hade damp i lördags.

Igår påväg till sjukhuset fick jag syn på videung, vilket vårtecken!
Det var ganska svårt att få med på bild dock,
det såg mest ut som jag var en pedofil som fotograferade dagisbarnen i bakgrunden.
Men bilden blev rätt härlig ändå!

Såja

Saker börjat ordna till sig...

Idag var jag på reumatologen. Mitt senaste leverprov var också högt, och likaså något med musklerfibrer/muskelprotein. Dock kan båda ha en förklaring, levern att jag äter hög dos av vitaminer/har nyss ätit starka inflammationshämmande, och det med musklerna att jag nyligen hade tränat när jag tog provet. För säkerhets skull ska jag få göra ett "muskeltest" då de genom elektroder och nålar tar reda på om det är något fel på signalerna i mina muskler och möjligen kan vara en muskelinflammation. Ska även ta om proverna, samt borelia och hepatitprov. Det är mycket som ska undersökas innan man kan fastställa en diagnos! Dock pratade hon något om monoartrit, och reumatism i tidiga år som man sällan vet vad det leder till senare.

Jag fick äntligen kortison insprutat i knät som nu kommer ta bort inflammationen(för den här gången), och på samma gång hjälper kroppen själv till att ta bort den överflödiga vätskan jag har i knät. Så just nu haltar jag runt och ska inte stödja på knät, ont gör det också. Kortisonet liksom svider i knät. Men inom några dagar ska allt vara bra igen vilket är så jävla skönt! Äntligen kan jag börja träna underkropp igen, träna annat än gym(SPINNING!) och ta första löprundan i vårvädret. Det är först när man har varit utan det en längre tid man inser att det är så helvetes jävla underbart.

Jag fick även göra ett syntest för både vanlig syn och färgblindhet. Om "utredningen" visar att jag har reumatiska problem finns det en medicin som hjälper mot detta, och jag kommer förmodligen inte få fler inflammerade knän. Dock är medicinen stark och kan försämra synen. Det är flertalet obehagliga biverkningar, och självklart är det inte att rekomendera om det är något fel på min lever.

Hon gav mig en lapp där det stod att man kan gå på en "träff" med sjukgymnast, de som jobbar på reumatologen och så andra med samma besvär, för att få information om hur allt fungerar osv. Tyckte mest det lät som en sån här AA-cirkel - "Hej jag heter Veronica", "Hej Veronica", men jag anmälde mig iallafall. Information får man aldrig för mycket av.

Ska fylla flera rör med blod redan denna vecka, hejja mig!

W


No one like you

98 dagar

Tjeenare

Tänkte att jag skriver mig trött idag..

Igår var kul, riktigt kul till och med. Var inte så taggad först men efter att ha träffat klassen och pratat gamla galna upplevelser under nollningsfesten i ettan var vi på topp allihop. Vi körde knäppgök och jag fick kortet "säg: Vet du vem det är som bor här? Jag måste bajsa" Det var skämmigt på riktigt, eftersom alla var fulla trodde dem jag var seriös. Linn sa "DET ÄR MIN MORFAR?!" Det fortsatte med att hon skrämde ihjäl mig och Mandy när vi var på toa och när vi skulle åka med bussen skickade jag "VL" istället för "VS" som man ska göra.... Väl framme vid Pluto var kön ENORM och vi fick stå minst en halvtimme mitt i smeten medan det trycktes på från alla håll. Vakterna skrek, och andningen svår. Jag sa "DEN SOM RÖR MIN KISSBLÅSA DÖR!" Så var det en tjej(?) bredvid som slog till mig på den?? Det blev liksom pinsam tystnad efteråt. Hur som helst så kom vi till sist in och fick shotta lite så vi blev glada igen. Inne var det minst lika svårt att andas/röra sig. Men det blev en hel del dans! Studentsången kl 24, en massa bekanta ansikten och så några catfights. Vi bestämde oss för att puckla på alla som stötte till oss (det var heela tiden), så det blev en massa rumptryck. En tjej fick damp och det slutade med att hon drog Linnéa i håret, då slog jag henne. Sen tände en aspackad Johanna ciggen åt fel håll så det blev en liten eldsvåda. Till sist plockade jag, Simon och Erica ut våra jackor och vandrade hem i natten. Ett tecken på att jag inte var så full när jag kom hem var att jag tryckte massor av mackor, borstade tänderna, bytte om, tog ur linserna och tvättade bort sminket. Det är inte ofta det händer efter festkvällar nu för tiden, framsteg det vill säga!

Idag har jag mått kanon. På riktigt. Sov aslänge, vaknade glad och pigg. Det blev lagom igår, inga minnesluckor och inte en massa ångestladdade sms var skickade. Inte heller har jag svullat skitmat hela dagen. Blev en regäl frukost med ägg, smothie osv, tacos till kvällsmat och efter det åt jag en glass jag hade gjort själv. Mixade naturell kesella och en alldeles perfekt mogen mango. Asgott efter några timmar i frysen!

Annars har jag legat i ett skönt varmt bad med en bok, hämtat hem pappa efter att han hade umgåtts med kompisar och bastat, och lagat matlådor till helgen. Det räcker med donkenmat och sånt skit nu känner jag, så jag fixade i ordning kycklinggryta med bulgur till, vi får se hur det smakar imorn! Taggad tjej vill springa marathon och äta grönsaker typ.

Det enda jobbiga just nu är denna hög med grejer som ligger och ropar på mig. Har jävla många saker jag borde ha gjort under veckan som inte riktigt blev av. Ångestladdat då jag jobbar HELA helgen.

Bilder från gårdagen:

Det var vi 4.

Klassens par!



Bra fotograf var det ja,




Jullan var igång







APOR


Tror jag delade med mig av mina rosa läppar till en del!

Johannas lilla missöde, HAHA

Älskade klassen och alla andra fina vänner

Nej nu ska jag sova, jobbar hela långa dagen imorgon. Tur att det står frukost i kylen och väntar på mig! Mango- och jordgubbsmothie, mmmh!

99 dagar

Hej igen!

Torsdagen är här och lovet är snart slut. Har hunnit med lite för lite saker, tiden har gått fort.

Ikväll är det 100-dagarsfesten, på 99 dagarsdagen. Dagens störningsobjekt är alla retards på facebook som skriver att det är 100 dagar kvar IDAG, när det var igår. HElllooo, jag vet att det står på 100dagarskalendern att det är 100 idag, men hur går det då ihop att det är 2 dagar kvar dagen innan studenten??

Någonting annat jobbigt idag är mina provresultat jag fick igår. Levervärdet var högt, så jag har varit och tagit om det idag i hopp om att någonting gick snett sist. Annars vet jag fan inte vad jag tar mig till, jag skulle utan problem klara ett liv utan alkohol, men det skulle kännas som om en del av min frihets togs av mig. Men det blir väl helt enkelt till det man gör det till. Kul att ställa sig frågan vad det i sånt fall skulle bero på, jag menar, visst har jag druckit en och annan blattevodka i mina dagar men långt ifrån den mängd som skulle paja en lever. What about mina vitamin B5-tabletter jag äter 20 st om dagen av?
Ska sluta tänka på det där nu.

I Tisdags var jag på stan och köpte på mig saker jag behövde med Mandy, vi var nära på att kliva i en spya på h&m. Efter det skulle vi käka TipTop men jag var inte så sugen längre......fast det slank ner ändå. På väg hem från Mandy sen efter några timmar framför projektarbetet stängde sig aldrig dörrarna på bussen, utan de öppnade sig lika snabbt som de smällde ihop. Där stod vi på Stora gatan i 10 minuter, askul.

Igår var jag hos mormor och morfar på lunch och lyssnade på morfars sköna skämt, därefter hos farmor och farfar och fikade och lyssnade på farfars teorier om alla tjuvar som går runt i hans bostadsområde. I sånna situationer stänger man bara av öronen, nickar och ler. Jag vill aldrig bli gammal och inte ha bättre för mig än att hålla koll på mina grannar. Hur som helst så är det väl chill med en morfar och en farmor som fyller år på samma dag, det blir mycket fika.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och börja förbereda mig inför kvällen. Egentligen vill jag inte dricka ikväll, men det känns dumt att dra förhastade slutsatser. Dock kommer jag ta det relativt lugnt då jag känner mig själv och inte kommer våga dricka för mycket.


wants


cuuute

RSS 2.0